Cuvant inainte...

*** Conceptul de blog Balta Otvesti,s-a nascut din necesitatea de a face accesibile,o serie de informatii importante,specializate pentru pescuitul recreativ,sportiv.

*** Utilitatea si eficienta,sunt principiile care au pus bazele acestui nume.

*** Imaginile si videoclipurile de fata,sunt menite sa confere incredere,orcarui pasionat de pescuit,care se decide sa pescuiasca la Balta Otvesti.

*** Va urez tuturor zile placute petrecute in natura,pe rauri si pe lacuri sau pe malul marii !!!


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

RETZETE DE GATIT___PESTE!

SARAMURA DE CARAS

Ingrediente:
800 g Caras
100 g morcovi
100 g ardei gras
100 g rosii
2 catzei de usturoi
1 ardei iute
30 ml ulei
1 legatura de leustean
1 legatura de ceapa verde
100 g sare grunjoasa
2 g piper

1.Carasul se eviscereaza si se spala.Nu se indeparteaza solzii.Morcovii se taie rondele, iar ardeiul feliutze.Leusteanul se taie marunt.Usturoiul si ardeiul iute se feliaza.Rosiile se coc pe gratar, apoi se taie cubuletze.
2.Intr-un litru de apa se fierb ardeiul iute, morcovii, usturoiul, ardeiul gras, ceapa verde, uleiul si piperul.
3.Pestele se îmbrăca în sare grunjoasa si se pune pe gratarul incins sau intr-o tava în cuptorul incins la temperatura maxima, iar cand este rumenit, se curatza de excesul de sare.
4.Pestele apoi se aseaza intr-o tava, peste el se pun legumele cu supa în care au fiert, leusteanul si rosiile, apoi se introduce la cuptor sau se tzine pe aragaz circa 10 minute, punand mereu peste PESTE zeama din vasul în care fierbe.Se serveste presarat cu leustean.

timp de preparare 15 min, timpul de gatit 40 min, Valoarea nutritiva / cca portzie 310 calorii


CRAP ROMANESC CU PIPER ALB MACINAT SI
STROPIT CU VIN ROSU

Ingrediente:
1 crap de 1,5 kg
2 pahare vin rosu
150 g de unt
1 faina lingura
250 g arpagic
250 g ciuperci proaspete
Condimente:
foi de dafin
cimbru
sare de mare
 piper alb macinat

Se curatza pestele, se goleste, se taie de-a lungul sirei spinarii, apoi în felii late de 4 cm.Se sareaza si se lasa sa stea.Se curatza arpagicul si se inabusa cu unt pana se rumeneste.Se adauga faina, ciupercile taiate feliutze subtziri, vinul, un pahar cu apa , cimbru, piper macinat alb si foile de dafin.Se acopera feliile de peste cu acest sos si se lasa sa fiarba la foc mic 1 ora.Se scot feliile de peste si se aseaza pe o farfurie . De jur imprejurul lor se pun cepele de arpagic si ciupercile din sos, iar deasupra se toarna strecurat sosul.


Pastrav prajit

Ingrediente:
4 pastravi
faina
70 g de unt
2 linguri ulei
1 lamaie
1 legatura de patrunjel
1 plic cu condimente pentru peste

1.Se curatza pestele, se spala, se lasa sa se scurga si se tamponeaza cu un prosop de hartie.
2.Se da prin faina, se presara fiecare peste cu o linguritza de condiment pentru peste.
3.Se incinge uleiul si untul, se aseaza pestele si se prajeste bine pe ambele fetze.Se scoate pe un platou.
4.Se topesc 50 g de unt, se amesteca cu zeama de la 1 / 2 lamaie si 1 lingura patrunjel tocat.Se toarna imediat peste PESTE si se serveste cu cartofi nature, peste care se poate presara patrunjelul tocat ramas.



Peste cu legume la cuptor
pentru 4 portii

Ingrediente:

750 g file' de peste
200 g champignon
2 cepe
3 morcovi
1 radacina patrunjel
1/2 tzelina
2 linguri de unt
2 linguri de condimente
lamaie
100 g cascaval


Fileurile se stropesc cu suc de lamaie,se presara condimentele,se pun intr-un vas uns cu o lingura de unt.Se coc la cuptor 10-15 min.Champignonul si ceapa,taiate,impreuna cu legumele cubuletze,se inabuse in restul de unt si se garniseste cu el pestele.Se presara peste ele cascaval ras si se coace inca 15-20 min.

2 comentarii:

Alfi spunea...

na este si pagina cu retzete acuma...
daca avetzi ceva,retzete bune,trimitetzi-le ca le postez.
salut alfi.

Anonim spunea...

ciao,ceva reteta pe baza de stiuca,nu ai???